About Me

My photo
Kelana Jaya, Selangor, Malaysia
Rahmat Mokhtar, 25 Years Old And Currently Living At Petaling Jaya. I already done 128 grouping paranormal investigations and 180 solo paranormal investigations arounds the world. Already 10 years in this paranormal field. I am founder for EXTREME PARANORMAL RESEARCHER (EXPAR) and u can contact me thru my email is or add my ym at rahmat_tkh@yahoo.com Any questions or paranormal consultation base on science and spiritual u can contact me. I am also conduct any private and public event for paranormal speech and lecturing.

Monday, June 27, 2011

Lembaga Hitam Di Rakam Kan Di Kawasan Banglo Mewah
Pada 25/6/2011 Tepat pada jam 1.20 pagi kami semua tiba di lokasi untuk membuat siasatan dan kajian kali ke dua di lokasi yang sama di mana di sana lah kami dapat merakam kan imej seakan akan lembaga putih di dalam entry saya yang sebelum ini. Kali ini VJ iaitu salah seorang wartawan tempatan melalui kawasan belakang rumah tersebut dan saya mendapati ada imej lembaga hitam di sebelah beliau ketika itu mereka sedang menjalan kan pemeriksaan di kawasan itu dan saya sibuk merakam kan gerak geri mereka berikutan saya dapat rasakan kawasan belakang ini lebih menarik kerana bacaan suhu tidak stabil dan menunjuk kan kesan aktiviti paranormal yang aktif.

Kami berada di kawasan rumah itu sehingga jam 4 pagi. Dan saya bersama VJ duduk bersama di dalam rumah yang sama untuk merasaai apakah yang bakal terjadi pada kami ketika kami duduk bersama. Macam biasa hanya ada bunyi di bahagian atas rumah tersebut dan juga akan bunyi seperti orang sedang berjalan. Walhal tiada siapa pun berada di tingkat atas.

Kawasan ini dipercayaai mempunyai penunggu seperti yang di maklum kan kepada saya.

Saturday, June 25, 2011

Hantu???? Apakah Itu Hantu???

Sebenarnya perkataan "HANTU" ialah gelaran kepada makhluk halus yang diberikan oleh masyarakat nusantara ketika suatu masa yang lampau dahulu. Bagaimana perkataan "HANTU" boleh wujud dalam kamus kehidupan manusia masa kini kerana perkataan tersebut lahir dari perkataan " TUHAN" dan jika di terbalik kan ianya menjadi "HANTU". Manusia zaman moden ini lebih takutkan hantu daripada tuhan pencipta mereka sendiri. Jangan pelik jika dibuat peratusan ketakutan manusia di mana kedudukan hantu menjadi carta tertinggi. Dalam masyarakat melayu khususnya mempunyai pelbagai jenis hantu di dalam kamus mereka di mana telah di hasilkan 99 jenis hantu iaitu sebuah buku hasil kajian dan tulisan pasukan PSI ataupun dulu dikenali sebagai seekers. Penulisnya ialah Uncle Seekers atau nama sebenarnya ialah Syed Abdullah Al Attas. Saya pernah bersama pasukan seekers didalam arena kajian paranormal di negara ini. Pelukis gambar hantu hantu tersebut ialah hasil lukisan Abe Hanafi ialah seorang pelajar jurusan ijazah dari universiti tempatan dari bidang grafik.

Saya menjadi agak pelik kerana trend masa kini di pawagam di mana banyak cerita hantu mendapat perhatian dan tidak ketinggalan juga di rancangan tv. Rancangan seperti itu hanya menambahkan ketakutan manusia terhadap hantu. Sebenarnya hantu ialah golongan jin seperti yang termaktub di dalam kitab al quran. Lahir nya pelbagai jenis hantu berdasarkan pemujaan pengamal ilmu sihir suatu ketika dulu. Ramai yang bertanya kenapa hantu di benua nusantara ini lain dari hantu di negara asing. Jawapan saya mudah sahaja, pemujaan dan amalan sihir mereka berbeza dengan kita dan juga diambil kira faktor cuaca dan kawasan. Senang cerita orang asia kulit dan saiz badan nya berbeza dengan saiz badan orang eropah dan juga benua lain. Begitu juga dengan para para hantu semua.

Sekian inilah berdasarkan pehaman saya mengenai isu ini.

Tuesday, June 21, 2011

Hantu Di Atas Meja Snooker Wisma Sri RampaiSekitar tahun 2007 saya bersama rakan rakan main snooker di wisma sri rampai selepas itu seorang rakan yang juga pengkaji paranormal bersama saya iaitu yucie pun mengambil gambar kami semua sebagai kenangan dan amat memeranjatkan spesis hantu macam jenglot muncul di atas meja snooker itu. Sila perhatikan gambar itu betul betul beserta orbs dirakam kan.

Kawasan Aktif Aktiviti Paranormal Berdasarkan Kajian Saya Dan Rakan ( Tempat Paling Berhantu)

Kawasan Yang Aktif Dengan Aktiviti Paranormal ( Berhantu ) Berdasarkan Kajian Pasukan Malaysia Extreme Paranormal Phenomena Organization (MEPPO) Di Mana Kajian Dijalan Kan Sepanjang Tahun Ini.

1. Rumah British , Bukit Darah, Sg Buloh, Selangor - Kes perempuan bunuh diri

2. Kawasan Subang Airport Berhampiran Saujana Hotel - Kes Pontianak

3. Kubur Mangsa Kejadian 13 May 1969, Berhampiran Hospital Sg Buloh, Selangor - Kes Pontianak

4. Banglo Pinggiran Bukit Tunku, Bukit Tunku, Kuala Lumpur - Kes Penunggu Dan Ada Kejadian Rasuk

5. Kubur Cina Brickfields, Seputeh, Kuala Lumpur - 60 Ribu mangsa perang jepun di semadikan

6. Penjara Pudu, Kuala Lumpur - Tempat penjenayah berilmu hitam

7. Kellie's Castle, Perak - tempat bersejarah

8. Jalan Bukit Putus Kuala Pilah - Seremban, Negeri Sembilan - kawasan kemalangan

9. Rumah Teres Dua Tingkat Seksyen 2, Shah Alam , Selangor - Hantu Raya

10. Hutan Simpan Kota Damansara, Selangor - kes pelajar hilang 30 orang

11. Kawasan Bukit Damansara, Damansara, Selangor - gangguan di kawasan bukit damansara

12. Bukit Melawati, Selangor - tempat bersejarah

13. Kubur Cina SS 1, Kampung Tunku, Selangor - lembaga hitam di rakam kan

14. Kubur Hindu SS 1, Kampung Tunku, Selangor - orbs di rakam kan

15. Selekoh Tai Kong, Lebuhraya Damansara Puchong, Selangor - banyak kejadian kemalangan maut di laporkan

16. Hutan Lipur Ulu Bendul, Negeri Sembilan - kawasan orang bunian

17. Lot Rumah Kedai, Bukit Beruntung, Selangor - kawasan yang ditinggal kan

18. Banglo Tinggal Bangsar, Kuala Lumpur - Kes pembunuhan sekeluarga

Setakat Ini Carta Tempat Aktif Paranormal Yang Direkod Kan Oleh Kami.

Monday, June 20, 2011

Kajian Di Banglo Mewah Damansara


Tepat Jam 1.30 Pagi kami tiba di lokasi di mana saya bersama abg mazidul akmal sidik,mohd zaki dan juga hasharienaz ke lokasi yang dipercayaai berhantu seperti yang didakwa oleh 6 orang saksi yang melihat kelibat lembaga putih berlegar legar di sekitar kawasan tersebut. Setelah kami berurusan dengan pengawal keselamatan di kawasan itu maka kebenaran telah kami perolehi untuk membuat kajian di situ.

Ketika berada di luar lokasi kejadian saya berjaga capture gambar fire etoplasma beberapa kali dan tiba tiba angin yang sangat kuat bertiup dengan kuat nya ke arah kami. Barangkali hantu sudah sampai menyambut kedatangan kami.

Selepas itu kami mula memasuki kawasan banglo tersebut pada jam 2.00 pagi. Perasaan saya ketika itu agak berdebar debar sebenarnya. Selepas meronda ke kawasan pertama banglo dan kami terus memasuki banglo tersebut. Sangat indah dan cantik jika diberi percuma memang confirm kami akan duduk di sini. Barangkali owner rumah ini tak tahu rumah dia ni berhantu kot.

Kemudian saya dan mohd zaki duduk berdua di tingkat 2 rumah banglo itu dan berjaya merakam kan satu imej seperti lembaga putih sebanyak dua kali. Sila perhati kan gambar tersebut. Di atas saya telah serta kan.

Rumusan mengenai rumah ini memang sangat aktif dengan aktiviti paranormal di mana seorang pengawal keselamatan warga nepal tersangat lah berani duduk bersendirian di dalam banglo tersebut dan beliau setiap malam berjaga seorang diri di banglo itu. Dakwaan beliau pernah bermimpi di datangi hantu yang cantik dan dia telah bersetubuh dengan hantu itu. Agak kelakar bunyi nya tapi keberanian nya saya sangat sanjungi.


Thursday, June 16, 2011

Kajian Paranormal Ketika Gerhana Bulan

Gerhana penuh bulan berlaku jam 1.25 pagi tadi. Waktu puncaknya pada 4,12 pagi dan berakhir pada 6.59 pagi. Jangkaan itu disiarkan media tempatan. Saya yakin ramai mengetahui fakta kejadian berlaku 2 kali (bagi tahun 2011) dalam tempoh 11 tahun itu.

Malam tadi saya bersama Mazidul Akmal Sidik,Razali Harun Dan Adam Aliff tiba di kawasan yang di penuhi kawasan kebun bnga dan rumput yang terletak di sekitar kawasan hospital sungai buloh, selangor. Saya telah banyak kali menjalan kan kajian di kawasan ini di mana dulu ketika saya bersama pasukan seekers menjalan kan pengambaran dan aktiviti ghost tour bersama orang awam yang lain di mana kami berjaya merakam kan beberapa imej paranormal.

Rakaman di mula kan pada jam 2.25 pagi di mana mazidul akmal sidik bertindak menjadi jurugambar dan saya mengetuai perjalanan masuk ke kawasan kubur mangsa tragedi 13 may 1969 yang meragut banyak nyawa di negara kita. Bila kami memula kan perjalanan masuk ke kawasan kubur itu melalui laluan yang penuh dengan semak samun lalu adam berkata kita seperti " diperhatikan" dengan itu saya terus mengambil gambar menggunakan camera dslr jenis sony dan merekod keadaan suhu sekeliling di mana ada beberapa perubahan.

Selepas berjalan lebih 150 meter kami telah pun tiba di kawasan tanah perkuburan itu dan semua pasukan sibuk merakam kan keadaan sekeliling, jesteru itu anjing mula menyalak dengan kuat sekali memecah hening sunyi malam gerhana bulan.

Setelah 20 minit kami merasa kehadiran orang dari atas kawasan kubur itu dan abg mazidul serta yang lain bertanya kepada saya dan saya kata itu pekerja kebun yang bekerja di kawasan itu. Mereka masih ingat dengan saya yang sering ke kawasan kubur itu. Akan bersambung,,,,