About Me

My Photo
Kelana Jaya, Selangor, Malaysia
Rahmat Mokhtar, 25 Years Old And Currently Living At Petaling Jaya. I already done 128 grouping paranormal investigations and 180 solo paranormal investigations arounds the world. Already 10 years in this paranormal field. I am founder for EXTREME PARANORMAL RESEARCHER (EXPAR) and u can contact me thru my email is or add my ym at rahmat_tkh@yahoo.com Any questions or paranormal consultation base on science and spiritual u can contact me. I am also conduct any private and public event for paranormal speech and lecturing.

Monday, August 8, 2011

Benar Kah Amber Court Genting Berhantu?






Amber court terletak di kawasan bawah sedikit dari kawasan taman tema dan hotel yang bertaraf tinggi di sekitar kawasan genting highlands. Ramai pengunjung yang menginap di dalam apartment ini dan telah mengalami pelbagai kejadian yang menakutkan mereka sehingga membuatkan mereka tidak mahu berkunjung lagi ke amber court. Ada yang dengar suara perempuan menangis dan jeritan meminta tolong.

Ramai mendakwa di kawasan amber court ini banyak dijadikan kawasan tempat untuk bunuh diri kerana para penjudi yang kalah di casino akan terjun dari amber court. Ini ialah antara cerita yang didakwa oleh semua pengunjung yang pernah datang ke amber court. Banyak permintaan untuk saya turun ke lokasi ini dan saya mungkin akan merungkai fakta yang didakwa oleh orang ramai mengenai tempat ini. Insyaallah saya akan bersama crew 666 menyingkap fakta mengenai pusat penginapan ini.

28 comments:

izz said...

Gambar time siang pown nampak seram je tempat tu bro...membe saya pernah kerja polis bantuan genting dulu..diew ade cerita jugak pasal amber court nih...rasenye amber court tuh paling murah sewa kat genting tuh..

Borneo Ghost Stories said...

mmg nampak seram di siang hari..berminat dengan page anda..berminat untuk buat link exchange?

Faina Arisya said...

salam.. asalnya nak google pasal kisah Amber Court Hotel kat Genting.. ingat nak suggest team 666 mencari fakta paranormal di Amber Court Hotel.. google punya google jumpa blog Rahmat.. kebetulan Rahmat salah seorang team 666.. bagus sangat lah bila Rahmat kata akan buat liputan di sana.. memang nak tau sangat2.. sebab b4 this kami pernah wat family gathering kat sana tahun 2009.. sib baik stay semalam jerk.. saya tak pernah jumpa.. tapi anak2 sedara yg mandi manda kat dalam bilik air perasan tiba2 masa tengah mandi ada sorang pompuan rambut panjang duk kat penjuru tab mandi.. giler seram.. pastu kami tak berani nak mandi sorang2... huhuuhuhu...

faiz zaini said...

bro , jum pg ? hohoh

Anonymous said...

saya pernah check in sni skali je tahun lepas. tu pon beramai2 gn member. tapi, takde pape yg berlaku . mybe suara kwn2 sy yg berdekah2 tu mnakotkan paranormal disitu.heh. yg agak pelik,kami tekan lif nk ke tgkat 4, asik trbukak pintu, n still tmpt yg first kami masuk. rupe2nye, yg kami naik tu mmg da kt tgkat 4 pon. tingkat apartment yg sbnar, tgkat 15 .. silap tgk kunci ;D

Anonymous said...

Ntah ar, dulu slalu gak tdo saner..alhamdulillah xde bende seram yg jd mase tu..

Dee Ahmad said...

X pasti lah samada berhantu atau tidak.. tapi pernah terjadi pada diri saya sendiri.. Saya penah dirasuk sewaktu saya dan kawan2 menginap di sana. Waktu tue hujan lebat.. Masa tue saya sorang2 je duduk kat luar balkoni.. Kononnya nak amek angin lah.. hehe.. Last2 x sampai berapa minit saya dah meracau2 kat luar balkoni tu.. Eheeee..

Anonymous said...

berantu ker...pernah gak dok cx in kat amber court tu...tp alhamdulillah...ok jer....suasana mmg sunyi..tp rasernyer takde ape2 kot....

Anonymous said...

Amber court x berhantu la...Alhamdullillah saya pn dah penah check in 3 minggu lps..xde pape yg pelik berlaku...yg pelik sbb kurg org je...sy dpt tgkat atas skali, tgkat 23...yg sy prasan sy je menyewa kt floor tu...kalau dtg dgn niat baik, Insyaallah xd pape...

Anonymous said...

perghhh,..tgk siang2 puwn daa seram..tgk baLkoni tu cm kene simbah darah jew..giler seram..xpenah lg menginap kt situ..salu gi balik hari jew..tp biler dgr kesah2 seram dr mmber2 rase xbrani lak nk naek genting..huhu

Anonymous said...

So far saya tinggal sana selama hampir 2tahun xde pape pun...sbb company tempat saya kerja di outdoor theme park tu sediakan rumah untuk staffsebanyak 4 unit lain2 blok dan tingkat yang berbeza...x pernah lagi saya terima aduan dari staff2 lain tentang hantu atau makhluk halus disana...sedangkan saya yang dapat rumah kelamin bersana suami dan seorang lagi manager kami di tingkat 17...pernah tinggal seorang seharian ketika offday..alhamdulillah xde gangguan..

Anonymous said...

Saya pergi kt sana alhamdulillah takde benda berlakuu . Takde laa kena kacau ke ape . Siap melalak lagi dalam tu hahaha xD

scaryme said...

so mna 1 yg btul ni.tengok pun seram da..knp x cantikkan? bt suspen...tempat ni ada penghuni ka? knp seram jer tgok?

puteri sumayah said...

pnah check in kt cni dgn akk n husband die..mule2 tgk tmptny seram jgk,dgn bgunan cmtu kn,tmptny syi org xrmai ujn plk time tu,tp xde pe2 la..ok je mlm tu tdo..

Anonymous said...

penah gak dtg sni skali ngan famili..tingkat 2nd paling tinggi dpn ade apartmen..tngkat atas ade kluarga cina duduk..mlm tu kabus tebal gile smpai tak nmpak apartmen kat dpn,ade bunyik angin lah dari 1 bngunan terbiar dkt situ..pagi tu kluar gi balkoni(amik angin pagi kononnya)tngk bilik cina tu(bley nmpak dari blkoni)snyp cam dah blah je,lps sume org dah bngun,kms baju,terus chow

Anonymous said...

hui..mcm teringin lak nak stay amber court...nak uji adrenalin diri ngeheee

Anonymous said...

Saya dengan family baru stay dekat amber court pada 29/12/12 to 30/12/12 dah xde choice situ je kosong lepas confirm baru saya search internet dan macam2 cerita seram keluar hampir nak cancel bila baca semua cerita tentang bangunan nie ye la risau bawak baby dan anak2 kecil.. nasib baik terbaca satu blogger post gambar terkini bangunan yang dah di cat semula.. jadi saya gagahkan juga untuk stay sana and berserah dan tawakal pada Allah... Alhamdulillah walaupun bilik xde la tip top tapi boleh la stay.. mungkin btul kalau kita datang dengan niat yang baik Allah sentiasa lindungi kita...

Anonymous said...

Niat baik ke tak baik ke kalau benda tu nak kacau dia kacau juga. Habis tu yg kena kacau tu sebab niat tak baik ke?

Anonymous said...

Tidur pakai sweater & jeans pun kena cakar. Dari belakang sampai kaki. Pedih...

noor azah azman said...

salam .. saya baru saje balik dri genting .28/1/13-27/01/13.. n duduk kt amber court 2 1 malam .. mula2 g kat sini .. terase seronok kerana kabus y tebal n sejuk .. pada mula nye ingt rmai laa dok cni .. lpas jewp smapi kt amber court .. terase tkt krana byk pekerja asing .. tkt di apa apa kan keluarga kami .. setelah smpai ke uma y kami sewa .. di tingkat 9 .. time 2 kami sekeluarga jewp ad .. mmg xpkr apew pown kat situ .. kami masok dalm uma 2 dgn bg salam saje .. n bismillah .. rumah nye agk luas n mempnyai 2 blik .. kami seronk ,, n terus bergmbr di setiap sudut rumah .. mlam menjelma .. sya dan kelurga makn mlm ..lpas mkn mlm .. kami keluar pgi kew first world tok menikmati suasana mlm .. lpas 2 kami balik semula di amber court .. sya ad msg makcik saya tok mengajak dye dtg ke sini .. mereka bertolak 130 pagi .. makcik sya berckp .. "korag tido lu .. acik mungkin sampai lambt .. na amek kwn acik .. pas 2 na lpk jap kt old town .. lpas mbace txt makcik sye .. lam pkul 1230 .. sye n adk smbg tgk dvd .. tgk melyn dvd .. dgr org ketuk pntu sekali saje .. saya pdg dgn pntas ke arh pntu .. tpy x pkr pape2 pown time 2.. mate sye pown dh berat .. sye ajak adk tido .. lam kesejukan .. sye melelap kan mte .. setelah penat berjalan .. sedg nyeyak tido .. sye terjge kerana dgr org menarik meja or kerusi tok alih kew suatu tempt dan dgr org jaln berhntak di lantai .. sye berpkr atas ad org tigl ..415 pgi .. makcik sye cll .. mereka dah smpai di prking amber court .. kami semua turun tok mengambut mereka .. lam pkul 1030 pagi .. kabus agk tebal .. kami kemas2 rumah 2 tok beransur pulang ..semasa kami tgl kan tempt 2 kami lpk di old town .. di situ .. mkck sye mencerita kan tntg amber court .. sye ag xpercye mama angkt saya soh sye bkak google tntg amber court .. baru saya tau .. tmpt 2 berhantu .. apa y saya tgr pada mlm 2 betul semua nye .. sya telah dikacau .. sumpah cna g kat amber court 2 ag !!

Anonymous said...

saya pernah ke amber court 10 yrs ago dgn member,mlm tu lepas mkn,ktorg dok cerita pasal hantu coz saya nie penakut..so everytime kawan saya ckp"mana ader hantu",mesti terpadam lampu,2-3 kalilah terjadi mcm tu coz 2-3 kalilah my friend ckp mcm tu..then masa nak tidur,saya x bole tidur cozasyik terdengar bunyi lift naik turun,pastu berhenti kat tingkat ktorg and terbukak pintu,bunyi dia sungguh jelas so saya ckp kt member saya takut,dia kata xperlah,dia tepuk saya tidur so saya x takut sgt,tetiba dia stop tepuk,bila saya pusing tgk dia dah kena sampuk,mata dia merah,nak terkeluar..saya pun jerit2 panggil nama dia,dia meracau,say baca ayat kursi,habis baca,dia sedar and nangis hea sampai pagi..next morning tu,say pergi jumpa owner apartment mintak duit ,ktorg nak check out,dia x bagi,saya kata nnt saya cerita kat semua org bilik tu berhantu,baru dia nak bg duit and bila saya naik lift,saya rasa mcm ader org sblh saya..pastu rasa mcm ader org jatu hsebelah saya,lift bukak ,saya lari ke pintu and tendang2 pintu,mintak kwn saya bukak,ktorg cabut la tu jugak..sumpah ,first and last amber court...

Qleoph Athyr said...

Ai.. Macam2 crite pase tempat yang 1 ni. Cube bace komen2 kat blog amoi ni:

http://www.mizzshelyn.com/2009/03/genting-creeps.html

Anonymous said...

sewe murh!... aq dpt tingkat 7!.... xder ap pown?.... bg aq dok free setaun pown aq nk!... untung2 antu kt c2 bg nombor!... hehehehe i like!...

Anonymous said...

shiy guys fuck you all mother fuckker

Anonymous said...

saya pernah tido di amber court pd thn 2007, x ingt tingkat berapa. tgh2 mlm terjaga dr tido, sy dlm keadaan sdr x sdr ternampak ada perempuan rambut pjg x nmpk muka berdiri di hujung katil. sy seperti mimpi, tp sy tau itu realiti. pg tu bgn sy still ingt apa berlaku sampai skrg ingt.. serius betol, bkn buat cerita

Anonymous said...

Saya pernah tinggal dekat sana 12/12/2012 hingga 15/12/12 dengan makwe cunn . Malam tu ad hantu amoi cantik punya , then saya raba-ii dia . makwe saya nampak , dia terus bertukar menjadi hantu . HAHAHA bunyi hantu amoi tersebut . Makwe saya membalas MUAHAHA . Then , Makwe Saya Menang Dan Hantu Itu Lari . Beberapa hari kemudian , makwe saya lari dengan hantu lelaki . Saya pergi semula ke Amber Court untuk mencari amoi seksi itu . Saya berasa seram sejuk kerana hari itu hujan lebat . Then , hantu amoi datang peluk saya dari belakang . mencacang wooo .

Anonymous said...

Eh betul ke..astaghfirullahalazim..

Anonymous said...

Hahaha bodoh sialk kau. Aku nak jugak ! Jom bawak aku pergi.